Építőkockákat találtak egy Szekszárdon elhunyt férfi testében

Építőkockákat találtak egy Szekszárdon elhunyt férfi testében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az értelmi fogyatékos, állandó gondozásra szoruló férfit tüdőgyulladással kezelték. A boncolás során a gyomrából és a nyelőcsövéből is fakockák kerültek elő.

Három centiméter élhosszúságú fa építőkockákat találtak egy 27 évesen elhunyt értelmi fogyatékos férfi testében – számol be az RTL Klub Híradója.

A riport szerint az állandó gondozásra szoruló férfi az egyik szekszárdi szociális otthonban élt, ahonnan január közepén vitték át az ottani Balassa János Kórházba, mert nehéz légzésre panaszkodott. Tüdőgyulladás gyanújával ápolták, de pár nappal később váratlanul meghalt.

A boncolás során a férfi testében négy fakockát találtak. A csatorna úgy tudja, három a gyomrában, egy pedig a nyelőcsövében volt. Az esetről a kórház értesítette a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indult nyomozás.

Ennek során azt vizsgálják, hogyan kerültek a kockák a férfi testébe, és arra a kérdésre is keresik a választ, hogy a halálát az idegen tárgyak okozták-e.

A csatornának sem az otthon igazgatója, sem a fenntartójának vezetője nem nyilatkozott. Írásban ígértek válaszokat, ám azok az adás kezdetéig nem érkeztek meg.