szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt városban már a nyár végén elkezdhetik építeni a honvédelmi sportközpontokat.

Baján, Balassagyarmaton, Újfehértón, Szigetváron és Szarvason néhány hónapon belül hozzáláthatnak az úgynevezett nemzeti lőtérprogram megvalósításához – írja az Index az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben megjelent hirdetményekre hivatkozva.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősített programot 2017 szeptemberében hirdette meg a kormány. A határozat arról szólt, hogy az első ütemben – amelyre 17,5 milliárd forintot fordítanak – 40, a másodikban 67 sportközpontot építtet a feladatra kijelölt Nemzeti Sportközpontok, ezek közül 16-ot még tavaly át kellett volna adni.

A program célja az volna, hogy nem iskolai keretek között, hanem szabadidős tevékenységként, önkéntes alapon nyújtson lehetőséget a szervezett sporttevékenységekre. A felépítendő honvédelmi sportközpontokban az elképzelések szerint lesz sportlövészet, de több, honvédelmi szempontból kiemelten fontos sportágat – például vívást vagy küzdősportokat – is lehet majd űzni.

Hazafias tesióra: a tanterv részévé válik az alattvalóképzés?

A Nemzeti alaptanterv szerint már most is részesülnek - vagy legalábbis részesülniük kellene - hazafias nevelésben a diákok, ami többek között azt fedi, hogy meg kell ismerniük a nemzeti, népi kultúra értékeit, hagyományait, tanulmányozzák a jeles magyar történelmi személyiségek, tudósok, feltalálók, művészek, írók, költők, sportolók munkásságát. Hogy pontosan miért is?

Az épülő létesítményekről annyit lehet tudni, hogy egységes kivitelben készülnek majd országszerte: az építtető 712,8 négyzetméter alapterületű, 92 fő befogadására alkalmas, földszintes, tetőtér-beépítéses épületek kivitelezésére írt ki pályázatokat. Az ajánlattételi szakasz június közepéig tart.

Az Index az Államkincstár adatai alapján azt írja, hogy az idei költségvetésben nagyjából 7,5 milliárd forintra tervezett kiadás szerepel a programra. Tavaly még csupán 170 millió forintot fordítottak erre a célra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról

Egy kaliforniai bíró felfüggesztette az amerikai kormány döntését a WeChat betiltásáról

Kolosi Tamás a Fülkében: Orbán most veri el a port az értelmiségen a 2002-es és a 2006-os választási vereségéért

Kolosi Tamás a Fülkében: Orbán most veri el a port az értelmiségen a 2002-es és a 2006-os választási vereségéért

Azt már tudjuk, mi nem védi meg az öreg kutyákat az elbutulástól

Azt már tudjuk, mi nem védi meg az öreg kutyákat az elbutulástól