Fertőző TBC-s dolgozott egy óbudai bölcsődében, sok gyereket kivizsgáltak

Fertőző TBC-s dolgozott egy óbudai bölcsődében, sok gyereket kivizsgáltak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Index

Több óbudai bölcsődében is megfordult egy olyan fejlesztőpedagógus, aki aktív TBC-s. Amikor ez kiderült, több gyereket rögtön ki kellett vizsgálni, akik ezután erős gyógyszereket kaptak, amit fél évig kell szedniük – írta az Index.

A békásmegyeri önkormányzat a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat egyik dolgozójánál valóban kimutatták a TBC-t áprilisban. Az érintett dolgozó korai fejlesztést végzett az egyik önkormányzati óbudai bölcsődében, de egy másik bölcsődében is gyakran megfordult, ahova az ő saját gyereke jár.

Amikor a fertőzöttségről tudomást szereztek, az önkormányzat szerint rögtön lépéseket tettek, bevonták az ügybe a bölcsődeorvosokat és a Szent Margit Rendelőintézet Tüdőgondozó főorvosát. „36 gyereket rögtön kivizsgáltak a törökbálinti gyerekpulmonológiai intézetben, ahogy 37 olyan felnőttől is vettek vért, akik a gyanú szerint érintettek lehettek. az önkormányzat szerint egyikük sem fertőződött meg” – írta az Index, amely szerint arról, hogy valóban kell-e a gyerekeknek fél évig erős gyógyszereket szedniük, az önkormányzat nem nyilatkozott.

„Értetlenül állunk azonban az előtt a tény előtt is, miként fordulhatott elő, hogy a Szakszolgálat által delegált dolgozó a munkába állásakor nem rendelkezett érvényes Egészségügyi Könyvvel, és hogyan küldhette a kötelező orvosi vizsgálat elvégeztetése nélkül szakdolgozóját egy kisgyermekkel foglalkozó intézménybe – írta az önkormányzat.