Felébredt a kómából a csókakői kutyatámadás kétéves áldozata

Felébredt a kómából a csókakői kutyatámadás kétéves áldozata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kislányt nyolc napja támadta meg egy megvadult rottweiler.

Az édesanyja kar­jaiból ragadott el egy megvadult rottweiler a Fejér megyei Csókakőn egy kétéves kislányt nyolc nappal korábban, aki még most is kórházban fekszik.

A Bors most azt írja, a kislány nemrég felébredt a kómából, így elhagyhatta az intenzív osztályt. Édesanyja szerint elindultak a gyógyulás útján, igaz, a teljes felépülésig még nehéz és hosszú út vár rájuk. "Most is itt vagyunk mellette, dajkáljuk, amikor csak tudjuk" – tette hozzá.

A Léna nevű gyermekre akkor támadt rá a kutya, amikor kislány és édesanyja gyalog indultak haza a nagymamától. Az eb az egyik házból rontott ki. Az anya azonnal ölbe kapta a gyermekét, de a rottweiler kitépte onnan. A kislány rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, több műtéten is átesett, hét napig kómában feküdt.

A kutyát jelenleg karanténban tartják, a Bors szerint valószínűleg elaltatják. A gazdája elismerte a felelősségét, és mindenben együttműködik a hatósággal. A férfit gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.