szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pár héten belül kétszer is fapados járattal utazott a kormányfő, aki korábban büszkén vállalta, hogy 30 éve veszi igénybe baráti üzletemberek magánrepülőit. Nemrég mutattuk be a fotót a milánói reptéren lekapott, utastársakkal vegyülő Orbánról, akit ezúttal akkor örökítettek meg, amikor az oroszországi nyaralásáról tért haza – ismét a Wizz Air járatát választva.

Úgy tűnik, nem egyszeri, rendkívüli eset volt, hogy Orbán Viktor a saját bevallása szerint is bevett gyakorlatot jelentő magánrepülőzés helyett beérte egy fapados járattal: a birtokunkba került fotó alapján oroszországi nyaralásáról szintén a Wizz Air gépével tért haza múlt héten.

Még július közepén írtuk meg, hogy Milánóból hazatérve szintén ennek a társaságnak a járatát vette igénybe, akkor egy utastárs örökítette meg, ahogy a kormányfő a Malpensa repülőtéren egy tableten olvasgatva várakozott, majd hazarepült – itt részletezte a gépen utazók reakcióit.

Nem sokkal később az Index egy olvasói fotó alapján írta meg, hogy Orbán az olasz utat követően a családjával Oroszországban nyaralt, Carszkoje Szelóban sikerült lekapni a turistáskodó miniszterelnököt. Ez után jutotta el lapunkhoz névtelenséget kérő informátorunk azt az újabb fotót, amin az oroszországi nyaralásból szintén Wizz Airrel hazatérő kormányfő látható. A képet ezúttal forrásvédelemből nem közöljük, de azon egyértelműen Orbán látható, aki ezúttal is egy külön kisbusszal távozott a reptérről.

A légitársaságok nem adhatják ki a velük utazók adatait, ennek megfelelő reagálást kaptunk a cégtől, mikor Orbán útjáról kérdeztük őket. "A Wizz Air hagyományosan nem kommentálja a sajtóban megjelent találgatásokat, és adatvédelmi okokból nem közöl információt utasairól" – tájékoztattak.

Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét ezúttal már nem kerestük, a milánói utat követően sem válaszolt kérdéseinkre arra hivatkozva, hogy a kormányfő magánprogramjairól nem tud információt adni. Mivel az orosz út részleteiről érdeklődő Indexet ugyanezzel hajtotta el, ez az utazás is egyértelműen ebbe a kategóriába tartozik.

Azért is érdekes, hogy ezek szerint már második esetben választotta – mint a "nép egyszerű gyermeke" – a Wizz Air járatát a miniszterelnök, mert nemrég jelentették be, hogy a Miniszterelnökség kivizsgáltatja a panaszcunamiba keveredett cég 7 órás késéssel érkező londoni járatának ügyét.

A kormányfőt az elmúlt években többször is azon kapták, hogy magánrepülőkkel járja a világot, és ezt szinte kérkedve vállalta is. "Harminc éve így mentem. Jövő héten is így megyek, azután is így fogok menni" – hangzott a válasza, amikor a parlamentben arról a repülőútról kérdezték, amikor a Mol Vidi FC tulajdonosa, Garancsi István üzletember utaztatta egy focimeccsre. És ez már évek óta valóban így is zajlik: utazott már a Mészáros Lőrincék használatában álló magánrepülővel, az OTP magánrepülőjével – amit Csányi Sándor szerint személyesen fizet ki –, és azokkal a gépekkel, amiket elvileg a Magyar Honvédség vett meg csapatszállítónak.

A korábbi, milánói úton, a fapadosra várva olvasgató kormányfő
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését

A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését

Hazacsalta a telefontolvajokat a kazincbarcikai fiú, hogy az apja tegyen rendet

Hazacsalta a telefontolvajokat a kazincbarcikai fiú, hogy az apja tegyen rendet

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény