szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egészségi okokra hivatkozva nem vállal még egy önkormányzati ciklust.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Pénteken jelentette be Kriza Ákos jelenlegi fideszes miskolci polgármester, hogy nem indul az őszi választásokon. A boon.hu információi szerint a párt vezetésének Dr. Alakszai Zoltánt javasolta utódjául.

Bár korábban a Fidesz–KDNP támogatásáról biztosította a jelenlegi polgármestert, Kriza betegsége miatt mégsem vállal még egy önkormányzati ciklust.

Kriza azt mondta, hogy a mostani döntés az ő személyéhez kapcsolódik. "Több mint tíz esztendeje rosszindulatú betegséggel küzdök, amelyet a legújabb vizsgálatok is visszaigazoltak. Úgy gondolom, egy újabb ciklusnak egy ilyen rosszindulatú betegséggel felelősséggel nem kezdhetek neki. Tájékoztattam a Fidesz elnökségét, hogy egészségi állapotom miatt nem vállalom egy újabb ciklusra a város vezetését."

Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke közölte, hogy a párt elnöksége elfogadta a Kriza Ákos által javasolt polgármesterjelöltet, és arra kéri a miskolciakat, hogy tiszteljék meg bizalmukkal Alakszai Zoltánt. Alakszai az elmúlt öt évben Kriza kabinetfpnöke és a város jegyzője volt.

Az ellenzéki oldalon Veres Pál iskolaigazgató, a Függetlenek SZIVE polgármester-jelöltje lesz a közös jelölt Miskolcon. Veres Pált támogatta az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Padtársak, a Momentum, az LMP, az MMM, a Jobbik és a Velünk a Város Egyesület is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Origo: A kormány kötelezővé tenné a maszkviselést sportrendezvényeken is

Origo: A kormány kötelezővé tenné a maszkviselést sportrendezvényeken is

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart