Kovács Zoltán az Economist olvasóinál próbálkozik a belpiacos propagandával

Kovács Zoltán az Economist olvasóinál próbálkozik a belpiacos propagandával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A keresztény identitással van bajuk a szerkesztőknek, amibe eszerint a családi lopás is beletartozik.

Levélben válaszolt Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára az Economist augusztus 29-i cikkére. A hetilap ebben a nemzeti együttműködés rendszerét rajzolja le. Az aggasztó jelek között említik többek között a bíróságok elleni támadásokat, a sajtószabadság elleni lépéseket, a közpénzből fenntartott propagandagépezetet, az ellenzéki pártok korlátozását. Előkerül a Nyugaton élő szavazók diszkriminálása, és a menekültellenes kampány.

A Jobbik elleni fellépést külön is kiemelték, sorolva a számvevőszék bírságát, a plakátjaik eltávolítását. A cikkben szerepel továbbá az MTA ügye. A korrupció, ezen belül a korábban Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios ügye sem kerülte el az Economist figyelmét, és hogy a magyar rendőrség és ügyészség mentette csak meg az OLAF által javasolt eljárástól.

Minderre Kovács Zoltán azzal válaszolt a honlapon, hogy előbb a kedvező gazdasági mutatókat sorolta, köztük a házasságok számának emelkedését. Majd a fenti vádakat azzal intézi el, hogy a lap szerkesztőinek egyszerűen bajuk van azzal, hogy Orbán Viktor Európa keresztény identitását védelmezi. Idézi Orbán tusványosi beszédét, miszerint az illiberális demokrácia valójában keresztény szabadságot és annak a védelmét jelenti. Illiberális az, aki megvédi a hazája határait és kultúráját – írta Kovács. Az eredeti cikkben kifogásolt hatalmi machinációkat, illetve a lopást nem említi, vagy ezeket a "keresztény identitás" részeként képzeli el. Ez nem derül ki írásából.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások