Házkutatás Pikóéknál: nincs gyanúsított

Házkutatás Pikóéknál: nincs gyanúsított

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A rendőrség megerősítette, hogy a folyamatban lévő nyomozás miatt mentek ki házkutatást tartani, de gyanúsítottat nem hallgattak ki.

Mint arról beszámoltunk, szerda este rendőrök szálltak ki Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt Baross utcai kampányközpontjába házkutatást tartani, miután hétfőn a kormánypárti Magyar Nemzet személyes adattal visszaéléssel vádolta meg, a helyi választási iroda pedig feljelentést tett.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre a rendőrség közölte, egy feljelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen "választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt".

A házkutatásról a rendőrség azt közölte, szerdán délután 5 óra körül szálltak ki a Baross utcai irodába, mert a folyamatban lévő nyomozás keretében "ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé".

Bár a helyszíni beszámolók és Pikó András elmondása szerint a rendőrség nyomozói hosszan beszéltek a polgármesterjelölt kampányfőnökével, Udvarhelyi Tesszával, a rendőrség azt közölte:

Gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Arra a kérdésünkre nem válaszoltak, hogy lefoglaltak-e bármit is.

Helyszínen lévő kollégáink beszámolója szerint a rendőrség negyed 10 körül hagyta el a helyszínt, elmondásuk szerint tanúmeghallgatás volt csak.

Hozzászólások