Még ma is lehet 30 fok

Még ma is lehet 30 fok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Csak egy-egy kisebb futó zápor alakulhat ki nyugaton.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfő reggel derült, napos időre ébredhetünk, napközben viszont észak-északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de átmeneti jelleggel egy-egy kisebb futó zápor legfeljebb nyugaton alakulhat ki. Északon, északkeleten és keleten megélénkül a nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Hétfőn sem lesz front térségünkben, de a meglehetősen hűvös reggel miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, mely tünetek napközben fokozatosan megszűnnek. A hajnali, reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözködés.

Napközben gyorsan melegszik majd a levegő, ami miatt az érzékenyek körében vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és rosszullét is jelentkezhet. A melegedés hatására napközben egyeseknél előfordulhatnak melegfronti jellegű tünetek, mint például migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság. A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, C-vitaminban gazdag ételeket!

Kedd reggelre egy hidegfront éri el térségünket, melynek hatására erősen megnövekszik a felhőzet, helyenként beborul az ég, és elszórtan számítani kell kisebb eső, futó záporok kialakulására. A jellemzően északias irányú szél ekkor még gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Hozzászólások