Menet közben kikapcsolták az áramot Pikó András kampányrendezvényén

Menet közben kikapcsolták az áramot Pikó András kampányrendezvényén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pikó András kampányrendezvényén egyszer csak lekapcsolták az áramot, az illetékes kerületi vezető szerint azért, mert nem tudta, van-e engedély az áramvételezésre.

A 8. kerületi Mátyás téren tartott kampányrendezvényt Pikó András, az ellenzék kerületi polgármester-jelöltje, amelynek során több előadóművész is játszott (volna) a színpadról, ezt viszont nem sikerült teljes mértékben megvalósítani, mert valaki pont akkor kapcsolta le az áramról a színpadi hangosítást, amikor a rendezvényen Pikó András lépett volna épp színpadra - írja a Mérce.hu. A rendezvényt Balogh Lajos, az egyik helyi ellenzéki jelölt szerint egy hete bejelentették. A hangosításhoz az áramot a téren található rendőrségi pontból (környéket felügyelő rendőrök bódéja) kapták, de az áramellátás megszűnt, éppen pár perccel Pikó András polgármesterjelölt beszéde előtt.

A szervezők azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve kivizsgálták az esetet. A bódénál tartózkodó egyik józsefvárosi kerületőr a Mérce tudósítójának azt mondta, hogy „A főnök utasítására húzták ki.” A szervezők által telefonon felkeresett kerületi vezető, Ács Péter azt állította, hogy nem tudta, van-e engedély az áramvételezésre, és ezért kapcsoltatta le az áramot, de arra korábban nem kérdezett rá, hogy a szervezők rendelkeznek-e ilyen engedéllyel.

Mérce - Pikó András mond beszédet a nyolcadik kerületi...

Pikó András mond beszédet a nyolcadik kerületi Mátyás térre szervezett zenés rendezvényen. Élőben a Mércén!

Szeptember 11-én több mint négy órán keresztül tartott házkutatást a rendőrség Pikó András józsefvárosi polgármester-jelölt kampányközpontjában, személyes adattal való visszaélés miatt. Udvarhelyi Tessza kampányfőnököt tanúként hallgatták meg. A helyszínről egy laptopot elvittek, egy másikat pedig átvizsgáltak.

Két nappal később több százan demonstráltak emiatt a józsefvárosi Práter utcában. A tüntetés első felszólalója maga Pikó András volt, aki megköszönte a támogatást, de szerinte nem őt kell megvédeni, hanem a józsefvárosiakat. A polgármesterjelölt beszédében rágalomhadjáratról beszélt, de szerinte a Fidesznek azért van erre szüksége, mert fél.

„Milyen párt az, ami retteg kiállni vitára, rejtegeti kampányában a saját logóját, programja pedig a rendőrségi razzia?” – kérdezte.

A rendőrséget az elmúlt napokban a hvg.hu többször kereste, mindig annyi volt a válasz, a nyomozás folyik, gyanúsított nincs, más érdemi információt nem adtak. A kormányoldali médiában sem kiemelt téma már az ügy.


Hozzászólások