„A józan ész győzelmében” bízik Kiss-Rigó László püspök

„A józan ész győzelmében” bízik Kiss-Rigó László püspök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívül figyelt arra Kiss-Rigó László, hogy nemhogy pártnevet, de ideológiai irányultságot se mondjon interjújában az önkormányzati választásokról. Mégis lehet sejteni, mire gondol.

A józan ész győzelmében bízik a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László az önkormányzati választáson, olvasható a Délmagyarnak adott interjúban. Bővebben így fejti ki: "A józan ész, illetve a józan ész hiánya küzd most egymással. Annyira nyilvánvaló, hogy mi az érték és mi nem az". (Már a kérdés is sokat sejtető: "Október 13-án önkormányzati választás lesz. Mit tanácsol: mi kellene ahhoz, hogy 14-étől a települések hétköznapjai ne a politikai csatározásokról szóljanak?")

©

Az állami milliárdokból wellness-központot építő, olykor sorosozó püspök nagyon vigyáz arra, hogy ne mondjon pártnevet vagy politikai irányt. De akinek van füle a hallásra, az érti az irányt. Kiss-Rigó arról beszél ugyanis, a kormány támogatja a Tóth Péter-palota felújítását, ami a 2030-as egyházmegyei alapítás millenniumára lesz kész. Ugyanakkor "mindig is mondom, hogy Szegednek óriási lehetőségei lennének. Ha az egyetem, a város, a kormány és az egyházmegye megint össze tudna fogni, akkor hihetetlen dolgokat lehetne véghez vinni."

Európáról szólva Kiss-Rigó a kormányoldal szólamait visszhangozza: "az utóbbi években azt mondom, hogy Európa egy súlyos beteg, akinek Magyarország és Lengyelország ad terápiás kezelést".

Hozzászólások