Borkai Zsolt lemondását követelték tüntetők Győrben

Borkai Zsolt lemondását követelték tüntetők Győrben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Balog Zoltán volt miniszter szerint meg kell vizsgálni, közpénzből fedezték-e azt az orgiát, amelyről kiszivárogtattak egy videót.

A Borkai Zsoltot lebuktató szexvideóban hallható zenével vezették fel Győrben azt a szombati tüntetést, amelyen az újraválasztott polgármester lemondását követelték. Volt, aki felfújt óvszerrel érkezett, de transzparenseken is bírálták a fideszes – a pártból a választás után két nappal kilépő - politikust.

A tüntetésről beszámoló RTL Klub Híradójának riporterei keresték Borkait, hogy reagáljon az elhangzottakra, de nem kaptak választ. Balog Zoltán volt minisztert is idézik, aki az ATV-ben pénteken este arról beszélt, erkölcsileg vállalhatatlan a Fidesz és a keresztény közösség számára Borkai tette, de azt is meg kell vizsgálni, hogy közpénzből fedezték-e az orgiát.

A négyszáz fős tömeg előtt Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke bejelentette, hogy méltatlansági indítványt fognak kezdeményezni Borkai Zsolt ellen, és bízik abban, hogy a közgyűlés fideszes többsége ezt megszavazza.

Hozzászólások