Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát

Felfüggesztették Varju László mentelmi jogát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az ügyészség szerint a DK-s politikus 2018-ban pénzt ígért egy jelöltnek, hogy visszalépjen.

Az országgyűlés hétfőn felfüggesztette a DK politikusának, Varju Lászlónak a mentelmi jogát. Varjut a választás rendje elleni bűntettel gyanúsítják. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kétharmados többséggel (146 igennel és 23 nemmel, 0 tartózkodás mellett) szavazta meg a parlament.

Varju mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként. Az ügyészség gyanúja szerint Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

A DK alelnöke a bizottsági ülést követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, semmilyen bűncselekményt nem követett el országgyűlési képviselőként, ami történt, az a "legfőbb ügyész koholmánya". Varju László úgy fogalmazott: az az ország egy diktatúra, ahol a pártállam képviseli a közvádat, ahol Polt Péter "fideszes politikusként jár el" az ellenzékiekkel szemben.

"Orbán rendszerében élünk", ahol az ellenzéki politikusoknak nem kell csodálkozniuk azon, hogy időről-időre ilyen koncepciós eljárás indul ellenük - tette hozzá Varju László, aki szerint minél sikeresebb lesz az ellenzék a jövőben, minél több vereséget szenved a Fidesz, Polt Péter annál több közvádas eljárást indíthat.

Hozzászólások