Kövér a kurdokról: Európa a miénk, Szíria az övék – videó

Kövér a kurdokról: Európa a miénk, Szíria az övék – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Csányi Nikolett - Tóth Richárd

De egyébként sajnálja a kurdokat.

Kedd este a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadást Kövér László, a Fidesz alakulásáról beszélt először, majd az este második felében aktuálpolitikai kérdéseket is érintett,

Kiderült, szerinte nagyobb sajtószabadság van, mint kellene, illetve sok hibát elkövettek, ezért vesztették el a választást Budapesten. Részletekért kattintson IDE. Ígértük, videóval is jelentkezünk.

Kövér ugyanis a kurd kérdésről is beszélt. A magyar kormány gyakorlatilag egyedüliként Európában kiállt nemrég a török offenzíva mellett, csak később – egy közfelháborodást követően – adta be a derekát és nem blokkolta az EU Törökország szíriai invázióját elítélő határozatát.

Orbán Viktor azonban hétfőn a parlamentben magyar nemzeti érdeknek nevezte a törökök szíriai katonai támadását.

Hallagatói kérdést kapott a kurdokról Kövér, elmondta, hideg fejjel a nemzeti érdek az elsődleges ebben a kérdésben Magyarország számára, nem hagyatkozhat az érzelmekre.

Válaszában kommunistákról és terroristákról is beszélt, valamint arról, hogy “ha egymillió ember megindul, főleg, ha idióta nyugati politikusok még bátorítják is őket”, akkor nem lehet őket megállítani.

De egyébként sajnáljuk a kurdokat, meg azt, ami velük történt – zárta.

Az előadás egy másik pontján a házelnök szólt azokról a külföldiekről is, akik a magyar jogállamiság hiányosságaira hívják fel a figyelmet időről időre, kiemelte a finneket. (Amikor a hvg360-on interjúztunk a finn miniszterelnökkel, ő is keményen kritizálta Orbánt.)

Ne oktassanak ki minket – röviden ez volt Kövér álláspontja.

Kövér László meglepő módon az okostelefonokról is elmondta, mit gondol, általános megdöbbenést keltve hallgatóságában.

Hozzászólások