Három napra újra lezárják fél Budapestet Erdogan érkezése miatt

Három napra újra lezárják fél Budapestet Erdogan érkezése miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A török elnökre is legalább annyira vigyáznak, mint a múlt héten Magyarországon járt Vlagyimir Putyin orosz államfőre.

Hosszú listában sorolja a rendőrség honlapja, hol várható megállási tilalom Recep Tayyip Erdogan török elnök érkezése előtt és alatt, illetve, hogy milyen ideiglenes lezárások várhatóak.

Szakaszos és időszakos lezárásokra kell számítani november 7-én a főváros hét kerületében. Erdogan lehetséges útvonalát végig lezárják a Liszt Ferenc Repülőtértől befelé az M0-son és az M3-as bevezető szakaszán, majd a Kós Károly sétánytól a Hősök terén, az Andrássy úton keresztül egyészen a Lánchídon át, majd Budán az Ybl Miklós téren át az Attila úton, a Dózsa György téren, majd végig a Szent György térig.

Érdemes lesz elkerülni csütörtök délután a budai Várnegyedet is: szakaszosan lezárják a Szent György tér – Szent György utca – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Apród utca – Ybl Miklós tér útvonalat.

Erdogan távozásakor pedig ugyanezt még egyszer eljátsszák visszafelé, tehát a repülőtérre vezető útvonal kétszer is le lesz zárva.

Szintén lezárják egy időre az Ybl Miklós tér és a Türbe tér közötti útvonalat, így többek között a Clark Ádám teret, a Fő utcát, a Bem rakpartot és a Bem teret, valamint a Margit körútat.

Érdemes átböngészni az oldalt, ha valakinek dolga akad a fővárosban nehogy kellemetlen meglepetés érje, mondjuk elszállítsák a parkoló autóját – ilyen esetben egyébként a 0680180780-s számon lehet majd érdeklődni.


Emellett több tiltakozás várható a török elnök érkezésére, és formálódik egy közlekedési blokád is november 7-én, úgyhogy a közlekedés aznap nem lesz eseménytelen.

Hozzászólások