Megszavazták: dupla végkielégítést kap Tarlós István

Megszavazták: dupla végkielégítést kap Tarlós István

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hathavi bérét kapja meg végkielégítésként Tarlós István volt főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés döntése szerint. Soproni Tamás, Baranyi Krisztina és a DK nem szavazta meg az erről szóló előterjesztést.

Törvény szerint háromhavi bérnek megfelelő végkielégítés járt volna Tarlós István leköszönő főpolgármesternek, Karácsony Gergely azonban azt javasolta a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén, hogy ezt a 3,8 millió forintot duplázzák meg. A képviselők többsége megszavazta az indítványt – Tarlós így összesen 7,6 millió forintot kap –, a momentumos Soproni Tamás és a független Baranyi Krisztina azonban nemmel voksolt.

Karácsony a megbecsülés jelének nevezte a pluszpénzt, Soproni, a VI. kerületi polgármester viszont arról beszélt, nem jó az ötlet, mivel Budapest rossz pénzügyi állapotban van, amiért a kormány és Tarlós is felelős. Baranyi, a IX. kerületi polgármester úgy fogalmazott, hogy fontos az árkok betemetése, kellenek a szimbólumok, de ehhez elég lenne a díszpolgári cím is Tarlós Istvánnak.

A pluszpénzt a DK sem szavazta meg.

Itt olvashat minden fontos részletet a fővárosi első, alakuló közgyűlésről!

Hozzászólások