szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

A Nemzet Sportolói nevében szólalt meg a korábbi sportoló, bukott köztársasági elnök.

A nemzet sportolói arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez - tájékoztatta a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő

 • Balczó András,
 • Hammerl László,
 • Ivánkay Mária,
 • Kamuti Jenő,
 • Kárpáti György,
 • Keleti Ágnes,
 • Magyar Zoltán,
 • Portisch Lajos,
 • Rejtő Ildikó,
 • Schmitt Pál,
 • Székely Éva és
 • Varga János aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket.

Meggyőződésük, hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is - írta.

Hozzátette, Budapest ebben az évben Európa sport fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

Büszkék vagyunk rá, hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez - olvasható a közleményben.

Arról, hogy lesz-e atlétikai stadion, és így atlétikai vébé 2023-ban, Budapest új vezetése dönt, még novemberben egy közgyűlésen. Amikor Karácsony Gergely főpolgármester a héten Orbán Viktornál járt egy kormányülésen, időt kért az ügyben.

Orbán Viktor ezt követően pénteki rádióinterjújában azt mondta, sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom (az elképzelt fejlesztések listájáról – a szerk.), nem volt kellemes ez a délelőtt, álmokat kell feladni.” Kifejezetten az atlétikai stadionról azt mondta Orbán, várnak Karácsonyra és a közgyűlés döntésére. Sokan megmozdultak az ügyben a miniszterelnök szerint, Baji Balázs atléta kezdeményezére utalt ekkor a miniszterelnök. „Izgalmas hetek előtt állunk” – mondta akkor Orbán. (Megjegyezzük, Debrecen korábban jelezte, készek befogadni a vébét, de ehhez a nemzetközi szövetség döntése is kell.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az AstraZeneca-ügy: a pánik előszobája

Az AstraZeneca-ügy: a pánik előszobája

Robert De Niróval készít Forma-1-es filmet a Netflix

Robert De Niróval készít Forma-1-es filmet a Netflix

Házkutatást tartanak Navalnijnál és munkatársainál, most éppen a járványszabályok megsértése miatt

Házkutatást tartanak Navalnijnál és munkatársainál, most éppen a járványszabályok megsértése miatt