Láthatatlanul is jelen vannak a rendőrök az adventi vásárokban

Láthatatlanul is jelen vannak a rendőrök az adventi vásárokban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A BRFK igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a vásárokra látogatók biztonságban legyenek.

A rendőrök a karácsonyi vásárokban láthatóan és láthatatlanul is jelen vannak - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának megbízott vezetője vasárnap a fővárosi Vörösmarty téri vásárban.

A rendőrök a karácsonyi vásárok idején is mindent megtesznek azért, hogy a budapestiek, a fővárosba látogatók és a külföldi turisták is a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat

- mondta Hegyesi Melinda, és hozzátette: a BRFK idén is fizikai akadályokat és beton terelőelemeket helyezett ki a vásárok környékén.

Bűnügyi és közlekedésrendészeti kollégáik folyamatosan jelen vannak a vásárokban, hogy biztosítsák a zökkenőmentes közlekedést és minél kevesebben váljanak bűncselekmények áldozatává. 

A sajtótájékoztatón a rendőrség felhívta a figyelmet a vásárokban előforduló három tipikus bűnelkövetői módszerre is: könnyű célpont lehet a szék hátára helyezett táska, a metróból felvezető lépcsőn a hátizsákunk, a vásári forgatagban pedig, - ha nem vigyázunk eléggé -, szintén könnyen lophatnak el bármit a táskánkból, amíg mi nézelődünk.