Pszichológus segíti a győri középiskola diákjait a késelés után

Pszichológus segíti a győri középiskola diákjait a késelés után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A győri szakiskolában megszúrt fizikatanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van.

Pszichológus segíti annak a győri iskolának a diákjait, ahol egy tanuló megkéselte az egyik tanárt. Az ügyről a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium fenntartója, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményt adott ki, melyben azt írták: megdöbbenéssel fogadták a győri iskolában történt késelés hírét.

Az Index információi szerint a támadás délben történt,

a fizikatanárnőt szúrta meg egy 17 éves diák.

Palkovics László tárcavezető telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról.

„A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek” – írták, és bíznak benne, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira.

A Kisalföld korábban azt írta, hogy az eset után a tanítás véget ért, a diákokat hazaküldték. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

A rendőrség a honapján arról számolt be, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét elfogták.

Hozzászólások