hvg360: három hónap, 9000 előfizető, és megyünk tovább

hvg360: három hónap, 9000 előfizető, és megyünk tovább

Utolsó frissítés:

Nagy Iván Zsolt Szerző:

Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csaknem három hónapja indítottuk el a hvg360 oldalt, Magyarország első fizetős online hírmagazinját, és így, a bűvös századik naphoz közeledve talán már nem annyira kockázatos kimondani: a modell működik!

A december eleji összesítés szerint a hvg360-nak 9000 előfizetője van – olyanok, akik vagy a havi hozzáférést választották, vagy az éves HVG-előfizetésüket egészítették ki csomagra a hvg360-nal.

Kilencezren! Igen. Ők kíváncsiak valami újra, és velünk tartanak ezen az itthon még alig ismert úton. Így jutottunk el oda, hogy az indulás óta összességében már több mint 1,3 millióan olvasták a hvg360 anyagait.

Beigazolódott tehát az, amiben bíztunk: a magyar netezők nem viszonyulnak másképp a fizető fal mögé vitt digitális tartalomhoz, mint az ezt már korábban megszokó csehországi vagy szlovákiai felhasználók – hogy csak a saját régiónkból emeljünk ki példákat. Világosan látják, hogy az interneten megjelenő írások mögött ugyanannyi munka van, mint a standokra kikerülő újságokban olvashatóknál, hogy egy prémium tartalmat kínáló netes magazin pont olyan megvásárolandó szolgáltatás, mint egy filmcsatorna vagy zeneoldal. Felismerték, hogy a minőségi internetes sajtónak, ha nem akar engedni a színvonalából, nem lesz más választása, mint pénzt kérni a termékéért.

Tudjuk, persze, hogy ez még mindig csak a kezdet. Meggyőződésünk szerint a jó úton vagyunk, ötletünk pedig bőven van – elsősorban olyan tartalom, amit olvasóink máshol nem találnak meg, csak a hvg360-on. 2020-ban bővül a tematika, több olyan hírünk lesz, ami csak a fizetőfal mögött olvasható el, interjúkkal és exkluzív beszámolókkal készülünk, miközben folyamatosan tárgyalunk a szerzői kör bővítéséről.

Épp ezért is bízunk abban, hogy eddigi olvasóink velünk tartanak, és újak is csatlakoznak a hvg360 táborához. December közepén a bemutatkozó időszak véget ér, és az előfizetés nem havi, hanem heti 360 forint (azaz havi 1490) lesz, ami még mindig kevesebb, mint például egy mozijegy, vagy heti egy kávé.

Hisszük, hogy többször kilencezren vannak ma Magyarországon, akiknek megér ennyit a megbízhatóság, a függetlenség, a máshol nem elérhető információ, az olvasásélmény, és nem utolsó sorban a közösség, amit a HVG és a hvg360 nyújt.

Nagy Iván Zsolt

felelős szerkesztő

 

Hozzászólások