szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyanúsítottak – két 16 éves, két 14 éves és egy 15 éves fiú – rendezett családi körülmények között élnek és iskolába járnak.

Szerda este, fegyveres rablási kísérlet közben fogtak el a rendőrök egy 16 éves és egy 14 éves fiút Budapest XI. kerületében. A fiatalokra azután csaptak le, hogy a Minerva utcában követni kezdtek egy férfit, az értékeit követelték és megfenyegették egy gázriasztófegyverrel, amellyel egy lövést is leadtak. A támadásban nem sérült meg senki.

Bevitték őket a rendőrségre, ahol elmondták, hogy november 7. és december 11. között több rablást is elkövettek már, és akadt három társuk is. A csoportjuk mindig más és más összeállításban támadott, egyedül az egyik 14 éves fiú az, aki minden rablásban részt vett.

A nyomozók a csapat harmadik tagját, egy 15 éves fiút zuglói otthonában, a negyedik fiút, egy 16 éves középiskolást egy újbudai lakásban fogták el. A csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő.

A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiatal – akik közül kettő általános, egy középiskolába, kettő pedig gimnáziumba jár – néhány hónapja ismeri egymást. A gimnazisták közül az egyik egyházi iskola tanulója. Mindannyian rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, az egyikük édesapja sebész egy fővárosi kórházban.

A nyomozás során kiderült, hogy a fiúk nyolc alkalommal 11 embert raboltak ki Újbudán és a Gellért-hegyen: több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el az áldozataiktól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a két 16 éves, a két 14 éves és a 15 éves fiút fegyveresen elkövetett rablás bűntett, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet, valamint fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére

Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére