Fertőzés miatt szünetel a beteglátogatás és műtétek maradnak el az Idegtudományi Intézetben

Fertőzés miatt szünetel a beteglátogatás és műtétek maradnak el az Idegtudományi Intézetben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A fertőzést múlt héten észlelték az egyik osztályon, ami miatt felvételi zárlatot és látogatási tilalmat vezettek be az intézményben.

Elmarad a hétre tervezett műtéte az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten – erről értesítették az Index egy olvasójának rokonát. A döntést szűkszavúan azzal indokolták, hogy az osztály fertőzés miatt le van zárva, ezért nemcsak az övét, hanem mások operációját is halasztják, ismeretlen időpontra.

Az intézmény Facebook-oldalán hétfőn hivatalos tájékoztatás jelent meg az ügyről. A bejegyzésben azt írták, az intézményben múlt hétvégén észlelt fertőzés miatt felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén.

"A múlt hét végén észlelt fertőzésről a rutineljárásnak megfelelően tájékoztattuk a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynél jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Ennek eredménye alapján oldjuk fel a következő napokban osztályaink zárlatát – amelyről Betegeinket és Látogatóinkat is tájékoztatjuk" – olvasható a Facebookon közzétett hétfői bejegyzésben.

Hozzászólások