Tovább dagad Palkovics minisztériuma

Tovább dagad Palkovics minisztériuma

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Domány András
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mostantól a Pénzügyminisztérium helyett az ITM hatáskörébe tartozik a foglalkoztatáspolitika és a társadalmi párbeszéd.

Újabb hatáskört szerzett meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium, ezúttal nem az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hanem a Pénzügyminisztériumtól: a foglalkoztatáspolitikát és a társadalmi párbeszédet. Az illetékes államtitkárt, Bodó Sándor hajdúszoboszlói Fidesz-képviselőt a mai nappal helyezték át a PM-ből az ITM-be.

A neve szerint inkább műszaki jellegűnek látszó, egyebek közt a közlekedésért és az energetikáért is felelős tárca az elmúlt másfél évben sorra szerezte meg az oktatást irányító kormányhatóságtól a szakképzést és a felsőoktatást, ideértve még az orvosképzést és a művészeti egyetemeket is. Gothár Péter rendező zaklatási ügyében is már Palkovics László szólalt meg a kormány részéről, pedig az Emminek van egy kulturális államtitkársága.

Szintén övé lett a tudománypolitika irányítása, és társadalomtudományi kutatásokról is a mérnök-miniszter mond véleményt.

Az újabb hatásköráthelyezési döntés már három hete megjelent, bár az évvégi jogszabálydömpingben észrevétlen maradt, de az államtitkár áthelyezésével véglegessé vált. Új feladatkörében Palkovicshoz tartozik a foglalkoztatás- és bérpolitika – kivéve a belügyre ruházott közmunkát –, a jövedelempolitika, a munkavédelem, az érdekegyeztetés. Ezentúl Varga Mihály helyett ő képviseli a kormányt különböző érdekegyeztető fórumokon.

Hozzászólások