Bűnügyi felügyelet alatt tartanák Bróker Marcsit

Bűnügyi felügyelet alatt tartanák Bróker Marcsit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előzetesben már nem maradhatott a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője, de a bűnügyi felügyeletét meghosszabbíthatják.

Azt kéri a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, hogy a Kun-Mediátor Kft. 12 milliárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné, vagy ahogy a sajtóban elhíresült, Bróker Marcsi, maradjon bűnügyi felügyelet alatt. Most lett esedékes a bűnügyi felügyelet indokoltságának felülvizsgálata, és a főügyészség úgy látja, maradnia kell mindennek úgy, ahogy volt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat. A vád szerint D. Sándorné több mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan sértett, aki több mint 1 milliárd forinttal károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt.

D. Sándorné a gyanúsítotti kihallgatása előtt külföldre ment és ott közel másfél évig elrejtőzött. Miután Belize-ről hazahozták, 2016 végétől előzetes letartóztatásban volt, ennek az időtartama viszont három év után elérte a törvényi maximumot. Így a Szolnoki Törvényszék úgy döntött, hogy a letartóztatás megszűnésétől bűnügyi felügyeletet rendel el, azzal, hogy nyomkövetőt kell hordania. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt kérte, hogy ez maradjon is így, a döntést a Szegedi Ítélőtábla hozza majd meg.

 

Hozzászólások