Hárman raboltak ki egy kínai nőt

Hárman raboltak ki egy kínai nőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mobilját vették el, nem először csináltak ilyet.

A rendőrség honlapján olvasható híradás szerint három férfi szerdán 22 óra 30 perc körül Budapest VII. kerületében egy villamosról leszálló kínai nő után ment, és egészen az Almássy térig követte. Amikor a nő belépett az egyik kapualjba, két férfi befogta a száját és a szemét, majd a falhoz nyomta, átkutatta a zsebeit és kirabolta. Eközben harmadik társuk a kapu előtt figyelte az utcát. Az elkövetők, miután megszerezték a sértett mobiltelefonját, elfutottak a helyszínről.

A járőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján a Thököly úton egy órán belül elfogták az elkövetőket. A 18, 32 és 29 éves gyanúsítottaknál már nem volt a sértett telefonja, mert azt a Keleti pályaudvarnál eladták egy 58 éves egyiptomi férfinak. Az erzsébetvárosi rendőrök az egyiptomi állampolgárt VII. kerületi lakásán fogták el, illetve a kutatáskor megtalálták és lefoglalták a sértett telefonját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az egyiptomi férfit orgazdaság vétség miatt, B. Ferencet és két társát – őrizetbe vételük mellett – csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók megállapították, hogy B. Ferenc és a 32 éves fábiánházi férfi aznap a II. kerületben is kirabolt egy nőt, akire szintén a villamoson figyeltek fel, majd miután leszállt, követték, és egy kapualjban kirabolták. Az elkövetők a bűncselekményt ugyanazzal a módszerrel követték el, a nőt a falhoz szorították, és befogták a száját. Tőle mobiltelefont és pénzt vettek el.

Az erzsébetvárosi nyomozók kezdeményezték a három rabló letartóztatását.

Hozzászólások