T. R.
T. R.
Tetszett a cikk?

Két idős beteg hunyt el – közölték pénteken.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi.

Ezzel háromra nőtt az elhunytak száma – írja a kormányzati tájékoztató oldal.

Jelenleg így

Az első magyar március 15-én hunyt el. A 75 éves férfit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba. Ő a szállítást követően hunyt el.

Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor azt mondta, amit Müller Cecília országos tisztifőorvos is jelzett már korábban, hogy ugyan még a csoportos megbetegedések időszakában vagyunk, de el fog jönni a tömeges betegségek kora. Az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy az "utolsó órákban" vagyunk, mielőtt megérkeznénk a tömeges megbetegedések időszakába. Éppen ezért mindenkinek felelőssége van a kórokozó terjedésének lassításában. Müller csütörtökön úgy fogalmazott:

valamennyi intézkedés mellett akkor lehetünk csak sikeresek, ha betartják a tanácsainkat, és mindenki egy emberként, az egész ország érdekében cselekszik. Nem tudom elfogadni sem a fegyelmezetlenséget, sem a humorizálást. Ennek nincs itt a helye.

Minden megszólaló arra kér a koronavírussal kapcsolatban, hogy aki csak teheti (különösen az idősek), maradjon otthon, ezzel lassítani lehet a tömeges fertőzés elterjedését.

Péntek reggeli adatok szerint a világban összesen 243 530 fertőzött van, 9968 halálos áldozatról tudni, a gyógyultak száma pedig 87 533. Kínában 81 307 a fertőzöttek száma, 3254-en meghaltak, illetve van 71 291 gyógyult. Az összes európai fertőzött 108 818, a kontinensen 4970-en haltak meg, 7147-en meggyógyultak.

A koronavírusról szóló pénteki percről percre tudósításunkat IDE kattintva éri el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!