Köztársasági Elnöki Hivatal: Áder János az alaptörvényben rögzített feladatait látja el ezekben a napokban

Köztársasági Elnöki Hivatal: Áder János az alaptörvényben rögzített feladatait látja el ezekben a napokban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok már ország államfőjével ellentétben a magyar elnök alig szólalt meg, amióta a járvány tart, most a hivatalánál kérdeztek rá, mit csinál Áder János.

Ugyan nem lehet közösen ünnepelni idén március 15-ét, de voltak már évtizedek, amíg csak titokban lehetett ünnepelni, mégsem kopott meg a forradalmárok emlékezete – erről tartott tévébeszédet Áder János a nemzeti ünnepen. Azóta nem szólalt meg nyilvánosan, az MTI is csak annyit tett közzé a tevékenységéről, hogy március 16-án átvette a Sándor-palotában a görög, a ciprusi, az ausztrál és a brazil nagykövet megbízólevelét.

Mivel a legtöbb környező ország elnöke rendszeresen beszél az emberekhez a médiában a járvány kitörése óta, az Index megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy Áder mivel tölti ezeket a napokat. A hivatal sajtóigazgatója azt írta: az elnök nagyköveteket fogadott, részt vett a március 15-i zászlófelvonáson, tévés üzenetet mondott, tábornokokat nevezett ki,

mindezek mellett folyamatosan ellátta és ellátja az alaptörvény által rá rótt azon feladatokat, melyek a jogalkotással, állampolgári ügyekkel, kegyelmi kérvényekkel kapcsolatosak.

Azt is megírta: a koronavírus miatt Áder külföldi programjait lemondták.

Hozzászólások