szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Spanyolországban egyetlen nap alatt 769 koronavírusos beteg halt meg, Romániában már a fertőzött orvosokat is munkára fognák. Magyarországon kijárási korlátozásokat vezettek be, ami a közösségi távolságtartást foglalta keretek közé. Kövesse velünk a koronavírus-járvány híreit percről percre!

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7
11
Sorrend megfordítása

Mai közvetítésünk végéhez értünk

Köszönjük, hogy ma is velünk követték a koronavírus-járvány fejleményeit. Ezzel mai közvetítésünknek vége, percről-percre tudósításunkat lezárjuk. Jó éjszakát!

Egy Michelin-csillagos séf orvosokra és ápolókra főz Berlinben

Mivel Michelin-csillagos éttermét be kellett zárnia, egy berlini sztárséf a koronavírus-járvány betegeit gyógyító orvosokra, ápolókra, valamint a rendőrökre és tűzoltókra kezdett el főzni.

Törökországban egy nap alatt kétezerrel nőtt a fertőzöttek száma

Meredeken nőtt az új típusú koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma Törökországban pénteken. Erdogan a késő esti órákban bejelentette, hogy országa felfüggesztett minden külföldi légijáratot.

Törökországban egy nap alatt kétezerrel nőtt a fertőzöttek száma

Egy 95 éves, krónikus szívbeteg nyugdíjas férfi az új koronavírus-járvány első csehországi áldozata - jelentette be Roman Prymula, az egészségügyi miniszter helyettese, a csehországi válságstáb elnöke vasárnap este a közszolgálati hírtelevízióban (CT24).

29 évesen, két héttel a diplomavédése előtt halt meg Pisában egy kameruni diák

Újabb bizonyíték arra, hogy a fiatalok sincsenek biztonságban a koronavírustól. Christin Tadjuidje Kamdem Kamerunból érkezett Pisába, a mezőgazdasági tudományok doktora lett volna, ha két hét múlva el tudott volna menni diplomavédésére. A 29 éves fiatalember azonban koronavírus-fertőzés miatt meghalt a pisai kórházban. Az egyetem úgy döntött, írja a Repubblica, hogy április 7-én posztumusz diplomát ad át az elhunyt diáknak, az eseményt online közvetítik.

Maszkot kapott egy szobor a Karmelita-kolostor közelében

Egy fekete maszkot húztak a Polipölő szájára.

Maszkot kapott egy szobor a Karmelita-kolostor közelében

Egyre több divatcég maszkokat vagy orvosi felszerelést gyártana, a gond azonban nem is a jó szándék, hanem a megfelelő technológia és a speciális alapanyag hiánya. Sokan ráadásul nyerészkedni próbálnak azon, hogy mindenki maszkot akar vásárolni, így viszont oda nem jut, ahol valóban létfontosságú lenne: az egészségügybe.

Az amerikaiak többsége szerint Trump jól kezeli a válságot

Egy felmérés szerint a megkérdezettek több mint harmada kifejezetten támogatja az elnököt.

Az amerikaiak többsége szerint Trump jól kezeli a válságot

Egy felmérés szerint a megkérdezettek több mint harmada kifejezetten támogatja az elnököt.

Felépült egy 95 éves svájci nő a koronavírus-fertőzésből

Egy hétig antibiotikumokkal és a klorokin maláriaellenes szerrel kezelték.

Felépült egy 95 éves svájci nő a koronavírus-fertőzésből

Egy hétig antibiotikumokkal és a klorokin maláriaellenes szerrel kezelték.

Szijjártó: Két különgép megy az Észak-Amerikában rekedt magyarokért

Szijjártó azt kérte, aki szeretne a különrepülőkkel hazatérni Magyarországra, regisztráljon a külképviseleteknél. Részletek itt.

RTL Klub: Elküldik a daganatos betegeket a kórházakból

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a sürgős eseteket és a daganatos betegeket el kell látniuk a kórházaknak.

RTL Klub: Elküldik a daganatos betegeket a kórházakból

Egy tanulmány szerint Angliában az utóbbi két évtizedben megnőtt azoknak a betegeknek a száma, akiknél rosszindulatú agytumort diagnosztizáltak. A tanulmány vezető szerzője szerint pedig erős a gyanú, hogy az agydaganatok kialakulását a sok mobilozás okozza.

1 2 3 4 5 6 7
11

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!