szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Tisztelettel, de a leghatározottabban" kérik, hogy lépjen a kormánytisztviselőkre vonatkozó otthoni munkavégzés ügyében a kormány.

Azonnali megelőző intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy a kormány tisztviselői ne váljanak vírushordozóvá a munkahely, az ügyfelek, a család és a közlekedési eszközök között – közölte pénteken a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége. Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelükben hangsúlyozzák: ha a közszolgálat tisztviselői közül sokan fertőzöttek lesznek, akkor veszélybe kerül az államigazgatás működőképessége is.

Szakmai meggyőződésünk, hogy kizárólag az otthon végezhető munka azonnali elrendelése által biztosítható az államapparátus folyamatos működőképessége

– fogalmaz a levél. Ezért javasolják, hogy a kormány tegye lehetővé a munkáltatók számára azt, hogy saját hatáskörben rendelhessék el az otthoni munkavégzés lehetőségét olyan esetekben, ahol ennek a tevékenységi és törvényi feltételei adottak. Az otthoni munkavégzés biztosítását a krónikus betegségben szenvedők, a családi kötelezettségeiket teljesítők és a 60 év felettiek számára kiemelten fontosnak tartják.

Orbántól "tisztelettel, de a leghatározottabban" kérik, hogy a kormánytisztviselőkre vonatkozó otthoni munkavégzés szabályozása ügyében a szükséges döntést azonnal hozza meg a kormány. Megjegyzik, ezt a március 28-ától elrendelt kijárási korlátozás még indokoltabbá teszi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!