Bangóné: Meghalt egy 33 éves nő, mert nem látták el megfelelően a kórházban

Bangóné: Meghalt egy 33 éves nő, mert nem látták el megfelelően a kórházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Agyhártyagyulladásban hunyt el egy fiatal esztergomi nő, a képviselő szerint azért, mert a koronavírusra hivatkozva nem látták el rendesen a kórházban.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő egy riportfilmmel jelentkezett a Facebook-oldalán. Arról számolt be, hogy meghalt egy 33 éves nő Esztergomban, egy öt hónapos és egy hétéves kislánya maradt utána. Bangóné szerint Reginának gyógyítható lett volna a betegsége, de az egészségügy leállása miatt nem tudták megfelelően, illetve időben ellátni.

A filmben a nő édesanyja elmondta, hogy a lányának nem volt semmilyen krónikus betegsége. A panaszai április 22-én kezdődtek, fájt a feje és rázta a hideg. Reggelre már 39 fokos láza volt, szóltak a körzeti orvosnak, aki azt mondta, hogy a mentők mennek tesztelni koronavírusra. Később már hányt is, amiről az édesanya – aki egészségügyben dolgozott évtizedekig – azt mondta, hogy centrális volt, ami az esetek 95 százalékában az agynyomás fokozódás jele.

A mentőket két napig várták. A nő édesanyja azt mondta, amikor rákérdezett, miért nem érkeznek tesztelni, azt a választ kapta, hogy eltűnt a rendszerből. Időközben a lánya nem ehetett és egyre rosszabb állapotba került. Végül a fiatal nőt beszállították Tatabányára a Covid-részlegre. Ott letesztelték és kapott infúziót, majd hazaszállították fél nap után 40 fokos lázzal. Az anya szerint nem vizsgálták meg rendesen a kórházban, ha megnézték volna, akkor kiderül, hogy agynyomás-fokozódása van. Amikor meglett a negatív teszteredmény április 27-én, ismét kórházba szállították, előtte pillanatok alatt megállapította a háziorvosuk, hogy a lányának agyhártyagyulladása van. Esztergomból Balassagyarmatra szállították kórházba – mert másik hét kórház nem fogadta –, ahol május 1-én meghalt.

Az édesanya szerint az agyhártyagyulladás egy gyógyítható betegség, ha időben észreveszik és orvoshoz kerül a beteg.

Bangóné azt mondta a film végén: Regina annak az áldozata, hogy a koronavírusra hivatkozva nem látták el a kórházban. A képviselő szerint ma Magyarországon többen fognak meghalni amiatt, mert nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást, mint a koronavírus miatt.

Nemrég Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője osztott meg egy videót, abban egy óbudai nő azt mesélte el, hogy a férje azután halt meg, hogy az ágykiürítések miatt hazaküldték a kórházból.

Hozzászólások