szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Komoly átrendeződéssel készülhet a kormánymédia a 2022-es választási kampányra az Index hétfői cikke szerint.

Egy csendes médiaháború bontakozhat éppen ki a kormányoldali sajtóban – állítja az Index.hu. Május végi hír volt, hogy távozik a HírTV-től Szarvas Szilveszter és Bohár Dániel, akik az Informátor című műsor készítették, és velük tart a műsor teljes stábja is. A Media1 megkereste Huth Gergelyt, a Pesti TV védjegyet beregisztráló PestiSrácok főszerkesztőjét, aki megerősítette, hogy hozzájuk igazolt Bohár.

Ez az aprónak tűnő médiapaci esemény az Index információi szerint egy nagyobb folyamat jele. A Fideszben ugyanis többen az őszi önkormányzati választások megszokottnál gyengébb eredményét azzal is magyarázzák, hogy amíg a kormánytól független média hetekre tematizálni tudta a közvéleményt a Borkai-botránnyal, addig a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) nem tudott napirenden tartani hasonló hatást kiváltó témát. A portál úgy tudja, a 2022-es választásra ezért keményebb kampánnyal készülnek, a Pesti TV, valamint az Informátor ebben kaphat szerepet.

Az Index szerint egyúttal a központosításra törekvő irányvonal képviselői is egymásnak feszülnek a háttérben azokkal, akik megengedőbbek a (viszonylagos) sokszínűséggel szemben. A portál szerint utóbbi irányt képviselte Liszkay Gábor, mielőtt a helyét Szabó László vette át a KESMA élén. Az átszervezés része lehet G. Fodor Gábor kiszorítása is a Századvég vezetéséből.

A Pesti TV-ről ugyanakkor még azt sem tudni, tévéadó lesz-e, vagy esetleg csak azt az űrt töltik be vele, ami a pedofil tartalom miatt letiltott PestiSrácok Youtube-csatorna után maradt. Huth se árulta el az Indexnek, hogy pontosan mire készülnek. Azt viszont hangsúlyozta: a projektet nem a HírTV rovására szeretnék felépíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Bayer: Szájer József egy morális lény

Bayer: Szájer József egy morális lény

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik