szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A veszprémi kórház onkológus-nőgyógyásza 2016-ban kapott jogerősen öt évre felfüggesztett börtönbüntetést, de a munkáját fél év kihagyás után folytathatta, idén pedig már kitüntették.

Orvosigazgatói dicséretben részesítették az idei Semmelweis-napon Udvary Jánost, akit korábban bíróság ítélt el azért, mert pénzt kért életmentő műtétekért – írta a 444-en Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi közgazdász. A megyei hírportál tudósításában Udvaryt nem említik név szerint, de a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Facebook-lapjára feltöltött videóban Kunetz megtalálta, amint ő is átveszi az elismerést.

Az onkológus-nőgyógyász főorvost tízrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt ítélték el jogerősen 2016-ban két év börtönre, úgy, hogy a végrehajtást öt évre felfüggesztették,

vagyis a felfüggesztés még most is tart.

Az OEP által finanszírozott életmentő műtétekért kért ugyanis előre 100-150 ezer forintot. A Magyar Orvosi Kamara másodfokon fél évre kizárta a tagjai közül, a fél év letelte után újra praktizálni kezdett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Lénárd Rita: A hálapénz a félelem bére

Az orvostársadalom férfidominanciájáról, valamint a hálapénz felszámolásáról beszélt egy interjúban a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke. A MOK új, reformokra nyitott vezetése szerint egy kezdő orvos fizetését majdnem a háromszorosával kéne megemelni.

Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

Új lobbistát igazolt a kormány, hogy jókat írjon Magyarországról az amerikai sajtóban

Új lobbistát igazolt a kormány, hogy jókat írjon Magyarországról az amerikai sajtóban

Élvezetes kis méregzsák: íme a 204 lóerős Hyundai i20 N

Élvezetes kis méregzsák: íme a 204 lóerős Hyundai i20 N