szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Győr polgármestere szerint semmiféle következménye nem lesz, ha elmondja a labdarúgásról a véleményét.

Hosszú és amolyan adok-kapok jellegű, intenzív párbeszédet hozó interjút adott az Átlátszónak Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere. A legizgalmasabb az a rész, ahol a fociról beszél a Borkai Zsoltot váltó városvezető.

Dézsi ugyanis még márciusban páros lábbal szállt bele a helyi labdarúgásba. Később a polgármester képregényben magyarázta el, miért nem ad több pénzt a focistáknak a város. A helyzet akkoriban odáig eszkalálódott, hogy Orbán kedvenc sportújságírója is vitába szállt Győr új fideszes polgármesterével.

Később a városvezetés és a fociklub megegyeztek.

De az eset nem múlt el nyomtalanul, az interjúban is előkerült a téma. „Vannak, akik azt gondolják, hogy Magyarországon aránytalanul sokat költenek a labdarúgásra, és ennek nem racionális piaci vagy sportszakmai okai vannak. Hanem pusztán azért van így, mert a jelenleg hivatalban lévő miniszterelnöknek ez a kedvenc sportja. Ön nem tartotta rizikósnak azt, hogy ennek a trendnek a dacára Ön fideszes politikusként nem többet, hanem kevesebbet fordít helyi szinten a labdarúgásra? Nem volt-e ennek valamilyen politikai kockázata?” Ez volt a kérdés Dézsihez, amire azt mondta, hogy:

pontosan azért, mert én fideszes vagyok, pontosan tudom, hogy bármikor megmondhatom a véleményem a fociról, semmiféle következménye nem lesz. ’93 óta fideszes vagyok, és tudom, hogy ezek az álfélelmek, mendemondák, legendák nem igazak. Látja, itt vagyok én példának: elmondtam a véleményem a futballról, pontosan ismerik a véleményemet, miniszterelnök úr is pontosan tudja, hogy mi a véleményem a futballról. Mégis itt volt három héttel ezelőtt, meglátogatott, beszélgettünk vele hosszú órákon keresztül. Semmiféle következménye nincsen, mert a Fidesz ilyen. Lehet, ha az MSZP-ben például ez lenne, akkor másképp történne. A saját komplexusaikat más pártok rá szokták vetíteni a Fideszre. Mondhatnám azt is, hogy mindenki magából indul ki. Miniszterelnök úrnak ez természetes dolog, hogy ha nekem ez a Rába ETO-val kapcsolatos véleményem, akkor az teljesen elfogadható számára. Miért ne lehetne ez az én véleményem? Ez a Fideszben természetes, csak kívülről látszik úgy, hogy nem az. Ön rosszul látja a Fidesz működését, mert nem ismeri. Amit nem ismerünk, attól általában félünk, vagy pedig valamit belemagyarázunk.

Szerinte „itt nem arról van szó, hogy nem adunk a futballra pénzt, vagy a foci az egy olyan sport lenne, amit én ne fogadnék el. De én egy teljesítménycentrikus ember vagyok. A lélektelen, küzdelem nélküli sportot nem tudom elfogadni, ha az ember profi sportolóként űzi.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok kínai cég is profitál Trump koronavírus-segélyéből

Sok kínai cég is profitál Trump koronavírus-segélyéből

Nyugtalanság, álmatlanság és depresszió gyötri a koronavíruson átesettek egy részét

Nyugtalanság, álmatlanság és depresszió gyötri a koronavíruson átesettek egy részét

Révész Sándor: Mit kezdjünk azzal, hogy Bogdán László a cigányokat is bírálta?

Révész Sándor: Mit kezdjünk azzal, hogy Bogdán László a cigányokat is bírálta?