szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Borsodi László 10 évig irányította a települést. Nem indokolta meg, miért mondott le.

Kormánypárti belháborút sejtenek egyesek a Blikk szerint a leveleki fideszes polgármester ügye mögött, aki néhány napja, teljesen váratlanul jelentette be lemondását.

A bulvárlapnak egy, a neve elhallgatását kérő szabolcsi fideszes politikus azt mondta, hogy több polgármesternek is konfliktusa van a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjével, Kovács Sándorral. Konkrétumokat ugyanakkor nem mondott.

A lap kereste Kovácsot, hogy megkérdezzék, valóban nehezen jön-e ki néhány párttársával a körzetében, de nem kaptak választ. A Blikk úgy tudja, hogy a választókerületben található Nyírkércs fideszes képviselő-testülete is megpróbálta feloszlatni magát nemrégiben, de szabálytalan volt a szavazás, így ez végül nem történt meg.

Arról is írnak, hogy több olyan kormánypárti polgármester is van, aki ugyancsak a lemondását fontolgatja, de részletekről nem tudni.

Megemlítik viszont, hogy az sem kizárt, hogy Borsodi korábbi botrányai vezettek a polgármester távozásához. Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője még a Jobbik alelnökeként tárta a nyilvánosság elé 2016-ban, hogy Levelek roma önkormányzatának vezetője feljelentette Borsodit, mert állítása szerint a polgármester felpofozta őt.

"Korábban közokirat-hamisítás miatt tettem feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert gyanús körülmények között, a testületi jegyzőkönyvbe vélhetően utólag foglalhatták bele egy sportegyesület támogatását, amely szerintem többszörös kifizetőhelyként működik. Nem lepett meg, hogy elmeszelték a feljelentést" – mondta a Blikknek Apáti István. Ezzel együtt Borsodi lemondását részben egy óvodafelújítással kapcsolatos probléma is okozhatta szerinte.

A lap utolérte a távozó polgármestert, de amikor azt kérdezték tőle, hogy a parlamenti képviselővel fennálló konfliktusa, illetve a korábbi botrányai miatt távozik-e, Borsodi László lerakta a telefont.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig lehet ráismerni az idei Szigetre

Alig lehet ráismerni az idei Szigetre

A járvány miatt megvágják a létszámot az ELTE kollégiumaiban

A járvány miatt megvágják a létszámot az ELTE kollégiumaiban

Hallani sem akart róluk a kormány: kiderült, kiket javasolt az egyetem a Színművészeti kuratóriumába

Hallani sem akart róluk a kormány: kiderült, kiket javasolt az egyetem a Színművészeti kuratóriumába