szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum elnöke szerint az ellenzéki együttműködés fontos feltétele, hogy nem manipulálnak hangfelvételeket. Közben a DK országos elérésű Facebook-hirdetésben kezdte bizonygatni igazát az ügyben.

Balatonőszödön készült képpel üzent Gyurcsány Ferencnek Fekete-Győr András. A DK elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében daganatos betegséghez hasonlította a gödi polgármester körül kirobbant ügyet, amit a Momentum szerint egy manipulált hangfelvétel váltott ki. Erre reagált Feteke-Győr.

„Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából. Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is”

– írta a Momentum elnöke a kép mellé szintén a Facebookon.

Mint ismeretes, Balatonőszödön hangzott el Gyurcsány Ferenc híres 2006-os "őszödi beszéde" is. A képen egyébként ott van egy DK-s plakát is a 2018-as országgyűlési választások idejéből.

Egy viharvert 2018-as Gyurcsány Ferenc választási plakát képében kísért a múlt a két Balatonőszöd tábla között félúton...”

– írta Fekete-Győr.

A DK EP-képviselője, Rónai Sándor augusztus 4-én nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin a DK interpretációja szerint Balogh Csaba, Göd polgármestere Momentum–Fidesz-koalícióra tett javaslatot, amikor arról beszélt, hogy le akarja váltani az alpolgármestereit, és egy fideszes alpolgármestert is javasolt helyettük. A Momentum erre előállt egy saját felvétellel, azt állítva, a DK felvételét manipulálták. Rónai szerint lehet, hogy megvágták az ismeretlen forrásból kapott felvételüket, de ez még nem hírhamisítás.

Ezután hasonlította Gyurcsány Ferenc egy daganatos betegséghez az ügyet, hozzátéve, hogy "a demokratikus ellenzék sok száz települést vezet okosan, eredményesen. Köszönet érte. Aztán kiderül, hogy egy-két helyen az együttműködésből veszekedés, csúnya háborúskodás lesz. Valami elromlik. Nehéz pontos képet kapni kívülről, hogy valójában mi okozta a bajt.” Gyurcsány reagált Fekete-Győr posztjára is. Az alá ezt kommentelte:

András, ha már itt vagy a környéken, akkor gyere be Kötcsére, igyunk meg egy kávét. Estére meg hamburgert sütök. Szerintem könnyebb lesz így:)

Közben a DK országos elérésű Facebook-hirdetésben kezdte bizonygatni igazát az ügyben – írja a Magyar Hang. Rónai Sándor két nyílt leveléről van szó. A politikus – aki pártjában a Gödöt is magában foglaló országgyűlési választókerület elnöke – csütörtökön tette közzé ezeket: az egyiket Donáth Annának, a Momentum EP-képviselőjének, a másikat Fekete-Győr Andrásnak címezte. A levelekben amellett érvel, hogy a Momentum dagasztja országossá a gödi konfliktust, valamint vázolja a két párt konfliktusának DK-s olvasatát is. Rónai hangsúlyozza azt is: Donáth és Fekete-Győr nem helyiek, így nem illetékesek az ügyben, ő viszont igen.

Miután a Magyar Hang felfigyelt az országos elérésű, a gödi helyzetet taglaló hirdetésekre, a párt sajtóosztályához fordult a Gyurcsány megszólalása után ellentmondásnak tetsző helyzet kapcsán. Azt közölték: általános gyakorlat, hogy a Facebookon közzétett posztokon hirdetés is fut. A Momentum sajtóosztálya azt írta a lapnak, hogy már az is felháborító, hogy "egy helyi ügyet manipulált felvétellel emeltek országossá" Hozzátették: "az, hogy ezt még országosan hirdetik is, elfogadhatatlan". Közölték azt is, hogy ők nem költenek a témában sem Facebook, sem más platformú hirdetésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi Itthon

Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott

Balogh Csaba a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta, ha lesz időközi önkormányzati választás a városban, újra elindul a polgármesteri posztért, és az itt kijelölt különleges gazdasági övezet ellenére is úgy gondolja, hogy a helyiek ismét megválasztanák. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Az Amazon óvintézkedésből kibontja az új 5G-s mobil dobozait, és úgy küldi ki a vevőnek

Az Amazon óvintézkedésből kibontja az új 5G-s mobil dobozait, és úgy küldi ki a vevőnek

Keményen nekiment Orbánnak az orosz külügyi szóvivő

Keményen nekiment Orbánnak az orosz külügyi szóvivő