Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re

Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hódmezővásárhely polgármestere szerint 106 választókerületben biztosan tartanak majd ellenzéki előválasztást.

"A Párbeszéd és a Szocialisták után a Jobbik is csatlakozott a 106 előválasztás megszervezéséhez, ami óriási előrelépés az ellenzéki sikerhez. Ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb közös jelölt 2022-ben,

akkor az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben"

– írta kedden Márki-Zay Péter a Facebookon.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint 2018-ban megtanulták, hogy "az előválasztás a nyílt vitákkal, a jelöltek kampányával növeli az ellenzéki aktivitást, a tudatos választói magatartást, és kiszűri az elfogadhatatlan és esélytelen pártjelölteket, akik nem ismerik a körzetüket, nem dolgoznak a kampányban, hiszen csak veszíteni küldik le őket a pártközpontok".

Márki-Zay mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom gratulált a Jobbik döntéséhez. Mint írta, tovább dolgoznak azon, hogy minden ellenzéki párt csatlakozzon az előválasztáshoz, valamint hogy közös ellenzéki program álljon össze. A polgármester szerint utóbbi garantálja majd, hogy "a 2010 utáni korrupció felszámolásával a 2010 előtti korrupció sem tér vissza".

Márki-Zay úgy vélekedett, az ellenzéknek akkor lesz a legtöbb esélye a Fidesz legyőzésére, ha közös listát, és egy közös miniszterelnök-jelöltet állít.

Hozzászólások