Kevesebb Volánbusz jár majd Budapest és Székesfehérvár között augusztus 20. után

Kevesebb Volánbusz jár majd Budapest és Székesfehérvár között augusztus 20. után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább harmonizálják a vasúti és autóbuszos közlekedést Székesfehérvár és Budapest között, illetve az esztergomi vasútvonal térségében. A lesz, ahol kevesebb busz jár majd, de a buszok indulását a vonatokhoz igazítják.

Megszűnik augusztus 20-tól a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége, de a vonatokhoz az eddigieknél több buszjárat csatlakozik Székesfehérváron – közölte a MÁV. Napközben óránként, csúcsidőben pedig félóránként indulnak majd autóbuszok a vasútállomás és az autóbusz-állomás között. A két város között továbbra is közlekedő autóbuszjáratokon érvényesek lesznek a Budapest–Székesfehérvár viszonylatú vasúti bérletek.

Módosul a buszközlekedés a Székesfehérvár–Veszprém–Boba vasútvonal menti Várpalotán, Veszprémben, Ajkán, illetve ezek fővárosi összeköttetésében is.

A vasúttársaság szerint a cél a vasút szerepének erősítése és a párhuzamosságok megszüntetése.

Augusztus 20-tól Esztergomban átadják az új buszpályaudvart, a helyközi járatok útvonalát pedig úgy alakították át, hogy útba ejtsék a városközpontot, így kevesebb átszállással lehessen elérni az ott lévő intézményeket.

Változik a térség regionális autóbusz-menetrendje is: augusztus 20-tól a vasúti menetrenddel összehangoltan közlekednek a buszok Leányváron, Piliscsabán, Piliscséven, Pilisvörösváron, Solymáron, Esztergom vasútállomáson és részben már Dorogon is. Több viszonylaton egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe, és Tatabánya, Tata, Oroszlány, Komárom és Zsámbék környékén további kisebb módosításokat vezet be az autóbuszos társaság.

A Pilisi medencében gyakrabban és a településrészeket kedvezőbben bejáró, vasúti csatlakozást biztosító buszjáratok indulnak Pilisvörösvár, Pilisszentiván és Solymár térségében, és jóval sűrűbben indulnak majd az Árpád híd és Pilisborosjenő között közlekedő buszok is. Csúcsidőben többen az Aranyvölgyi úton közlekedik majd, közvetlen metrókapcsolatot biztosítva az ott élőknek. Új járatok indulnak hétvégente Pomáz–Pilisszentkereszt–Dobogókő–Esztergom, Kórház vonalon is.

Hozzászólások