A Momentum nem támogatja az ellenzéki polgármesterjelöltet Mohácson

A Momentum nem támogatja az ellenzéki polgármesterjelöltet Mohácson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A párt nem támogatja Csorbai Ferencet, de nem is indít rá saját jelöltet.

A Momentum nem támogatja Mohács jelenlegi vezetőjét, Csorbai Ferencet az időközi önkormányzati választáson. A párt a Facebookon jelentette be a döntését. Azt írják, a Momentum Mozgalom mohácsi szervezete az elmúlt hónapokban több alkalommal tárgyalt Csorbaival az őszi választásokon való együttműködés lehetőségéről.

Ebben az időszakban azonban olyan tapasztalatok érték a helyi szervezet tagjait a jelenlegi polgármester és egyes bizalmi embereinek részéről, valamint olyan feltételeket támasztottak az esetleges választási együttműködés kapcsán, amelynek következtében a Momentum mohácsi tagsága nem tudja támogatni Csorbai Ferencet az időközi választáson.

A Momentum emlékeztetett az őszi választásra is, ahol Csorbait ellenjelölt nélkül választották meg, miután a fideszes jelölt, az 1998 óta regnáló fideszes Szekó József váratlanul elhunyt. A Momentum Mozgalom demokratikus választásokkal szemben támasztott elvárásainak nem felelt meg az ellenjelölt nélküli polgármester-választás – írják.

Ellenjelöltet viszont nem állít a párt. Ezt azzal indokolják, hogy elkötelezettek abban, hogy

a Fidesz gőgös, kiskirálykodástól és urambátyámkodástól terhelt mohácsi vezetésének véget vessen.

Csorbai tavaly még az MSZP színeiben indult a választásokon, idén már egy új szervezet, a Változást Akarók Nemzedéke (VAN) egyesület jelöltje lesz.

A fideszes többségű képviselő-testület július elején oszlatta fel magát, az időközi választást pedig szeptember 27-re írták ki, ahol a Fidesz az eddigi alpolgármestert, Pávkovics Gábort indítja, de képviselőjelöltként megméreti magát a kormánypárt színeiben az egykori polgármester lánya, Szekó Zsófia is.

Hozzászólások