szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyetem kancellárja megerősítette, és annyit mondott, már nagyon várják a pénzt.

Még mindig nem utalta át a Színház- és Filmművészeti Egyetem pénzét az Innovációs és Technológiai Minisztérium – tudta meg a hvg.hu. A pénz azért került le az SZFE számlájáról, mert az magánegyetemmé alakult át ősztől, így a számlája megszűnt a Magyar Államkincstárban, és kereskedelmi banki számlát kellett nyitni. A két számla nem létezett párhuzamosan, ezért az egyetem számláján lévő összeg az ITM-hez került, és most onnan várják az átutalást.

Az egyetem kancellárja, Vonderviszt Lajos megerősítette a hvg.hu-nak, hogy még mindig nem kapták vissza a pénzt.

Nem volt időpontra vonatkozó megállapodás, de nagyon várjuk

– mondta Vonderviszt, aki elmondása szerint egyelőre annyi választ kapott az ITM-től, hogy már intézik.

Hogy pontosan mennyi pénzt jelent az egyetemi kassza, azt az egyetem magánintézménnyé válása miatt nem árulta el a kancellár, de tudomásunk szerint jelentős összegről van szó.

Kérdéseinket elküldtük az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Upor László, az egyetem szeptember végén távozó rektorhelyettese a keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nem arról van szó, hogy az átalakítás után "elhordták az egyetem pénzét", mint ahogy az álhírként elkezdett keringeni.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen több mint egy hete tart a diákok blokádja, akik az intézmény alapítványi tulajdonba kerülése és az autonómia megszűnése ellen tiltakoznak, követelve a kuratórium távozását.

Az egyetem több tanára is felmondott, a hallgatók pedig több tüntetést is szerveztek, vasárnap élőlánccal tiltakoztak, csúszik a tanév, miközben már nemzetközi közvélemény is felfigyelt az egyetem körüli kiállásra Eva Greentől egészen Európa egyik legelismertebb színházáig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit meg nem adnánk, ha Magyarországon is elérhető lenne ez az androidos funkció

Mit meg nem adnánk, ha Magyarországon is elérhető lenne ez az androidos funkció

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München