SZFE: Nem igaz, hogy a kancellár csak akkor tud fizetést utalni, ha beengedik az egyetemre

SZFE: Nem igaz, hogy a kancellár csak akkor tud fizetést utalni, ha beengedik az egyetemre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Színművészeti bérszámfejtője cáfolja az egyetem kancellárját, aki eddig azt állította: nem tud fizetést adni, amíg nem jut be az épületbe.

Addig nem lehet kifizetni a béreket a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amíg nem lehet bejutni az épületbe a blokád miatt – mondta korábban Szarka Gábor ezredes, az egyetem új kancellárja. A hallgatók eddig megakadályozták, hogy az október 1-jével kinevezett Szarka bejusson az egyetem épületébe. Ő erre az állami rádiónak azt mondta: "most azt várják tőlem, hogy kocsi hátulján meg különböző kávézókba meg ilyen mindenféle egyéb irodákba hozassam ki a papírokat".

Csakhogy nem kell a kancellárnak az épületben lennie, hogy elutalja a fizetéseket.

A Telex kérdezte meg az egyetem bérszámfejtőjét, Varga Rékát, aki azt mondta: abszurd, hogy az egyetem falai között kellene lennie a kancellárnak ehhez. Már csak azért is, mert szeptember 1-je óta, amikor az egyetem alapítványi fenntartásba került, a bérszámfejtés nem az SZFE épületében zajlik, hanem egy külsős, ajkai cég csinálja. Amikor a vállalat elkészül a bérszámfejtéssel, neten elküldi Vargának, ő mindent ellenőriz, és ha helyesnek találja az adatokat, szintén elektronikusan továbbküldi a kancellárnak jóváhagyásra. Ha a kancellár erre annyit visszaír, hogy mehetnek az utalások, akkor mindenki hozzájut a pénzhez.

Varga Réka azt is hozzátette: az új kancellár elektronikusan is alá tudna írni, ahogy az elődje is tette, ha pedig ragaszkodik a kézi aláíráshoz, akkor "egy lezárható műanyag konténerben kiküldjük neki a papírokat".

Hozzászólások