szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs elegendő egészségügyi dolgozó az állami- és a magánszektor szembeállításához a magánszolgáltatókat tömörítő Primus Egyesület szerint.

Kizárólag magánorvosként dolgoznának tovább, és feladnák állami munkájukat – körülbelül 30 orvos kereste meg ezzel az Országos Gerincgyógyászati Központ és Budai Egészségközpont vezetőjét az elmúlt napokban – nyilatkozta a főigazgató, Varga Péter Pál az RTL Híradónak. Az intézmény magánkézben van, de állami ellátást is végeznek.

Magyarországon nincs az állami és a magánszektorra is elegendő egészségügyi személyzet, sem orvos, sem pedig szakdolgozó

– mondta el Leitner György, a magánszolgáltatókat tömörítő Primus Egyesület elnöke a Híradónak. Szerinte a két szektor mesterséges szétválasztása és szembeállítása mindkettő kárára lesz.

Ha az orvosok ezentúl nem dolgozhatnak több helyen, azzal a kisebb kórházak veszíthetnek – idézi a Híradó azt is, amit Lantos Gabriella egészségügyi szakértő a hvg.hu podcastjában nyilatkozott. Ezeket a kis kórházakat így nem a kormány fogja bezárni, hanem az orvoshiány.

Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.

Az állami és a magánegészségügyet szétválasztó új rendszerben rengeteg a kérdőjel és a vitatott pont, olyannyira, hogy még a Magyar Orvosi Kamara első reakciója is a tiltakozás volt.

A kormány egészségügyi reformja: a beteg kipihentebb orvossal fog találkozni, csak győzze kivárni

Nem egy-két nap eredménye lehet az orvosi béremelést is tartalmazó törvénytervezet, amelyet hétfőn nyújtott be az Országgyűlésnek a kormány. Az állami és a magánegészségügyet szétválasztó új rendszerben mégis rengeteg a kérdőjel és a vitatott pont, olyannyira, hogy még a Magyar Orvosi Kamara első reakciója is a tiltakozás volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi Gazdaság

A "soha nem látott mértékű" orvosi béremelés sem hozza vissza a külföldön dolgozó orvosokat

Van esély rá, hogy nem úgy sül el az orvosok béremeléséről (is) szóló, azóta a parlament által elfogadott törvény, ahogyan várták: a 2023-ig, három lépcsőben, 120 százalékkal emelkedő bérek sem biztos, hogy elég vonzók lesznek ahhoz, hogy az évek óta külföldön dolgozó magyar orvosok visszatérjenek Magyarországra. Görögországtól Ausztrián, Svédországon, Németországon és Anglián át Ausztráliáig néztük meg, mennyit keresnek az orvosok, és mire lesz elég az új bér.

217 újabb áldozata van a járványnak

217 újabb áldozata van a járványnak

Bíróságra ért a Klubrádió Médiatanács ellen indított keresete

Bíróságra ért a Klubrádió Médiatanács ellen indított keresete

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart