Szél Bernadett százezres felkerekítésre bukkant a nemzeti konzultációt kitöltőknél

Szél Bernadett százezres felkerekítésre bukkant a nemzeti konzultációt kitöltőknél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A képviselő szerint már most kiderült, hogy az 1,8 millió válasz hazugság.

Szél Bernadett továbbra sem tudja elérni a nemzeti konzultációs kérdőívekre adott válaszok statisztikáit, de a független képviselő így is kiszúrt egy komoly ferdítést a magyar kormány 1,8 millió kitöltőt tartalmazó narratívájában: azt, hogy valószínűleg nem igaz.

Szél szerint a kormányzati honlap eleve csak 1 682 295 kitöltőről beszél, ami sehogy sem 1,8 millió, viszont minden valószínűség szerint az első kérdésre (“A járvány újabb hulláma esetén ön az alább javasolt intézkedések közül melyiket javasolná?”) több választ is lehetett adni, összesen kilencet, ezeket pedig külön válaszadóként számolták.

Magyarul nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké. Ha valaki négyet ikszelt az első kérdésnél, akkor őt négy személynek vették, így lett 1,8 millió válaszból 1,8 millió visszaküldő. 115 ezerrel csaltak ezzel a módszerrel fölfele, meg még ki tudja hánnyal — nem tudjuk, mert nem engedik ellenőrizni”

- írta a Facebookon Szél.

Szél Bernadettet idén nem engedték ellenőrizni az íveket.

A képviselő október 23-án a köztévé székháza előtt tart autós tüntetést Hadházy Ákossal közösen, az ellenzéki pártok nem szállnak be ebbe a rendezvénybe.

Újabb fantasztikus levelet kaptunk a propagandaminisztériumtól: ezúttal arról tájékoztatnak, hogy a kormányzati honlap...

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. október 21., szerda
Hozzászólások