szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénteken többek között a Műegyetem rakpart és a Rákóczi út egy-egy szakaszára sem hajthatnak be autók.

Az október 23-ai nemzeti ünnepen idén a járványhelyzet miatt elmaradnak a megszokott programok, mindössze a Kossuth Lajos téren rendezik meg a zászlófelvonást, de így is komoly változásokra kell készülni a közösségi közlekedésben pénteken – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közleményben azt írják, hogy pénteken hajnali 5 órától délelőtt 10.30-ig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Haller utca/Soroksári út és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

Délután és este az SZFE melletti vonulásos demonstráció miatt változik több belvárosi járat útvonala. Várhatóan 16 és 22 óra között lesz a Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Kossuth Lajos utca–Astoria–Rákóczi út–Uránia útvonalon a demonstráció, a Rákóczi útra a Blaha Lujza tér és az Astoria között reggel 8 órától már csak a BKK járatai hajthatnak be. A rendőrség azt közölte, hogy a szakasz péntek este 8-ig lesz lezárva.

15 órától 18 óráig lezárják a Műegyetem rakpartot is a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között. Emellett szakaszosan és időszakosan lezárják 16 órától 19.30-ig a Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Piarista köz–Szabad sajtó útja–Kossuth Lajos utca–Astoria–Rákóczi út útvonalat.

A rendezvény idején a korlátozások az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as, a 9-es, a 15-ös és a 115-ös busz, a 47-es és a 49-es villamos, valamint a 72-es trolibusz közlekedését érintik.

Október 23-án egyébként az ünnepnapi, 24-én és 25-én a hétvégi menetrend szerint indulnak a BKK járatai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot

Daruval, fél nap alatt mentettek ki egy kútba esett elefántot

Könnyen cukorbeteg lehet az újszülöttből, ha sok otthon az égésgátló

Könnyen cukorbeteg lehet az újszülöttből, ha sok otthon az égésgátló

Külön adásrészt szántak Orbán kinevetésére a német köztévén

Külön adásrészt szántak Orbán kinevetésére a német köztévén