Meghalt egy újlipótvárosi iskola tanára, a család szerint nem volt koronavírusos

Meghalt egy újlipótvárosi iskola tanára, a család szerint nem volt koronavírusos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el egy újlipótvárosi tanár, akiről korábban a Pedagógusok Szakszervezete azt közölte, halálának köze van a koronavírus-fertőzéshez. A hír után a család cáfolta ezt az információt.

Koronavírusban halt meg egy XIII. kerületi általános iskola tanára – ezt közölte a hvg.hu-val kedd délelőtt a Pedagógusok Szakszervezete az iskolából származó, belső információk alapján. A hír a szakszervezet honlapjára is felkerült, azonban később a család cáfolta, hogy az 52 éves tanárnő koronavírusos lett volna.

Az érintett testvérének a hvg.hu-hoz is eljutott állásfoglalása szerint a tanárnő "hosszan tartó súlyos betegségben halt meg, mely semmilyen összefüggésben nem állt a covid fertőzéssel. Az iskolában valóban volt korábban covid fertőzés." A személyiségi jogokat tiszteletben tartva annyit közölt még, hogy nővére számára nem találták meg a megfelelő gyógykezelést, ezért hunyt el, ami a járvány nélkül is bekövetkezett volna, állapota ugyanis az utóbbi időben súlyosbodott.

A család közlése után ismét megkerestük a Pedagógusok Szakszervezetét, amelynek elnöke, Szabó Zsuzsanna elmondta, az iskolából, egy közvetlen kollégától szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy az érintett tanár koronavírusos volt, ez alapján adták ki a tájékoztatást. A PSZ elmondása szerint a tanárnőt és osztályát koronavírus-fertőzés miatt karanténba küldték.

Elképzelhető, hogy ez alapján kapták azt a tájékoztatást, hogy a tanárnő is megfertőződött. Az elhunyt testvére a Pedagógusok Szakszerveztetétől helyreigazítást kért. A téves információ közlése miatt a családtól elnézést kérünk.

*eredeti cikkünket a család cáfolata után átírtuk.

Hozzászólások