Szijjártó a nizzai késes támadásról: „Európa, ébresztő!”

Szijjártó a nizzai késes támadásról: „Európa, ébresztő!”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A külügyminiszter szerint a mostani támadások a hagyományos európai életformát akarják megsemmisíteni.

„Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a hagyományos európai életformát megsemmisíteni akaró ideológiák, csoportok és személyek" – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külügyminiszter a közelmúlt eseményeiből választott ki néhányat: szerinte ilyen törekvés volt a Párizs elővárosában történt tanárgyilkosság, az október 29-én történt nizzai késes merénylet, illetve a pápa szobrának meggyalázása.

Szijjártó posztjában ébredésre szólítja fel "Európa döntéshozóit", egyúttal arra kér mindenkit, hogy ne hagyja magát.

Európa, ébresztő! Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. október 29., csütörtök

Bejegyzésének különös pikantériája, hogy a Lengyelországban kirobbant abortuszellenes tüntetések szétveréséről egy szót sem szólt benne.

Varga Judit igazságügyi miniszter későbbi posztjában azt írja, hogy a nyugat-európai politikusoknak a magyar és lengyel jogállami kérdések és a sajtószabadság vitatása helyett inkább a saját állampolgárainak védelmével kellene foglalkoznia.

Elég volt az álszentségből! Elég volt abból, hogy miközben Nyugat-Európában egymást érik a terrortámadások, az...

Közzétette: Varga Judit – 2020. október 29., csütörtök

Nizzában október 29-én délelőtt történt késes támadás, három ember vesztette életét. A Reuters hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az áldozatok egyikét a merénylő lefejezte. A város polgármestere arról beszélt, hogy a nizzai Notre-Dame-bazilikában talált áldozattal is hasonlóan végeztek.

Franciaországban október 16-án történt legutóbb ilyen jellegű támadás, akkor egy csecsen fiatal egy párizsi elővárosi iskola oktatóját fejezte le, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákjainak.

Hozzászólások