Orbán: Közterületen is kell maszkot hordani éjféltől

Orbán: Közterületen is kell maszkot hordani éjféltől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Éjféltől jön egy új szabály, ezt az M1-nek adott interjúban jelentette be. Később kiderült, a 10 ezer főnél nagyobb települések egyes közterületein teszik azt kötelezővé, és a polgármesterekre bízzák a részletszabályokat.

Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott interjúban bejelentette, éjféltől a közterületeken is kell maszkot hordani. Ez egy egészen új elem, hétfőn még nem mondta ezt be. (A szabályokat részletező kormányrendelet kedd éjjel megjelent, azt ide kattintva éri el.)

A miniszterelnöki interjú után a kormány a Facebook-oldalán közölte, a 10 ezer főnél nagyobb települések egyes közterületein lesz kötelező a maszk.

Kedd éjféltől kötelező a maszkhasználat a közterületeken is.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. november 10., kedd

A közterület kijelölése a polgármesterek feladata lesz,

sportolás közben, a parkokban illetve a szabadban továbbra sem kötelező a maszk.

A miniszterelnök egészen drámaian fogalmazott az egészségügy helyzetéről is, többször is elmondta, most 50 százalék az esély arra, hogy az kitart.

Orbán: jelenleg 50 százalék az esélye, hogy kitart az egészségügy

"Ha így mennek tovább a dolgok, akkor ötven százalék esélye van annak, hogy a kórházakban el tudjuk látni a betegeket. Nem lehetett tovább várni a döntéseket most kellett meghozni" - mondta a miniszterelnök az M1-en.

Orbán hétfőn a következő korlátozásokat jelentette be:

Közben kiderült, a középiskolai kollégiumokból is ki kell költözni szombatig, kutyát sétáltatni pedig este 8 után is lehet, a részletszabályokat az önkormányzatokra bízzák. A szigorítások 30 napra szólnak, ha jó eredményeket hoznak,

karácsony környékén szabadulhatunk.

Hozzászólások