A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

A nőgyógyászokra nem vonatkozna az új egészségügyi szolgálati jogviszony

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kivételezettek lennének, az Orvosi Kamara szerint ennek népesedéspolitikai okai vannak.

Népesedéspolitikai okból ragaszkodik a kormány ahhoz, hogy a nőgyógyászokra ne vonatkozzon az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény egy része az Orvosi Kamara szerint. Az RTL Klub Híradója szerint számukra nyitva hagynának egy kiskaput, és ők állami kórházban is elláthatnák a magánbetegeiket. Szakértők szerint ezzel a hálapénz is tovább élne, holott annak felszámolása volt a törvény egyik legfontosabb célja.

A parlament október 6-án fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, de azóta nem jelentek meg a végrehajtási rendeletek, és ezrek jelezték, felmondanak, ha nem finomodnak a szabályok. A törvény elvileg a hálapénzt számolná fel, de több szakember szerint arra pont nem lesz hatással.

Az egyeztetések jelenleg is folynak, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, közel a megegyezés, de másnap az orvosi kamara már azt mondta, hogy valóban van pozitív változás, a tervezetben, de több pontot problémásnak tartanak: például a nőgyógyászok kiskapuja.

Hozzászólások