szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az EMIH vezető rabbija is elítélte a miniszteri biztos publicisztikáját.

Demeter Szilárd „eszmefuttatása" ízléstelen és méltatlan – írta Köves Slomó a Telex megkeresésére. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), vezető rabbija így folytatta:

Lehet Soros György politikai aktivitásával és üzleti tevékenységével egyet nem érteni és vitatkozni, de személyét Hitlerhez és tevékenységét a gázkamrákhoz hasonlítani nehezen tekinthető többnek otromba provokációnál. A fennálló világrend érvényes konzervatív kritikáját adni nem csak lehetséges, de szükséges is. Konzervatívnak lenni azonban egyebek mellett annyit is tesz, hogy pontosan tisztában vagyunk azokkal a nyelvi keretekkel, melyeknek határait nem lépjük át, nem mossuk el. Nem vulgarizáljuk azt, amit nem lehet vulgarizálni.

Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója arról írt publicisztikát, hogy „Európa Soros György gázkamrája”, „Soros György a liberális Führer”, illetve „mi vagyunk az új zsidók”.

Szavai komoly felháborodást keltettek. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) megbocsáthatatlannak nevezte, hogy egy állami intézmény vezetője ilyeneket ír. Erre Demeter közleményben válaszolt, kiállva álláspontja mellett. Elítélte a publicisztikát továbbá az izraeli nagykövetség, a Nemzetközi Auschwitz Bizottság és az American Jewish Committee is. De megszólalt Bajnai Gordon és a Demokratikus Koalíció is, Vámos Miklós pedig szó szerint küldte el melegebb éghajlatra Demetert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter hvg360

Köves Slomó: Az "ellenséges légkör" miatt végleg kivonul a sajtóból az EMIH

A betegesen gyanakvó helyzet miatt nem támogatják többé a baloldali médiát – mondta a Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a HVG-nek adott interjúban. Köves Slomó azt is elárulta, hogy a választásokra meglesz a Sorsok Háza, amerikaiak készíttették el a kiállítás forgatókönyvét.

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Kézilabda-vb: kiszállt a versenyből a magyarok csoportriválisa

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Több ezren ittak Srí Lankán egy koronavírus elleni csodaszerből, egy minisztert kórházba kellett vinni

Több ezren ittak Srí Lankán egy koronavírus elleni csodaszerből, egy minisztert kórházba kellett vinni