szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

M. Richárd ellen szabálysértés miatt tett feljelentést a rendőrség.

Egy elvileg zárva lévő konditeremben edzett a Dózsa György úti halálos baleset miatt első fokon négy évre ítélt M. Richárd – írja a Bors, a rendőrség pedig megerősítette a lap információit.

A BRFK azt írta, hogy december 2-án az esti órákban a járványügyi szabályok megsértése miatt intézkedtek egy újpesti edzőteremben, ahol M. Richárd is jelen volt. Vele, valamint a teremben tartózkodó további hat emberrel szemben a rendőrök a védelmi intézkedések megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek.

A Bors el is ment a konditeremhez, amely ajtajára az van kiírva, hogy november 11-től 30 napig zárva tartanak.

M. Richárdot szeptember végén négy év fogházra és négy év közügyektől eltiltásra ítélték, egyben örökre eltiltották a vezetéstől. A férfit azzal vádolták, hogy 2017. május 15-én egy Mercedesszel hajtott a Dózsa György úton, amikor a Kassák Lajos utca kereszteződésében egy balra kanyarodó Citroenbe csapódott, az így okozott balesetben pedig egy 23 éves és egy 37 éves férfi meghalt, többen súlyosan megsérültek. M. a baleset idején jogosítvány nélkül vezetett, a szervezetében pedig kokaint találtak.

Ennek ellenére idén októberben egy német rendszámú Mercedest vezetett, a rendőrök feljelentették, és szabálysértési eljárás indult ellene.

A másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészség november 27-én a M. Richárd letartóztatását kérte, miután a bíróság ezt egyszer már elutasította, továbbá megszüntette bűnügyi felügyeletét is.

M. Richárd volt a kecskeméti maffiaper vádlottja is, jogosítványát pedig vesztegetéssel akarta visszaszerezni, valamint az ő kezén is keresztülment Borkai Zsolt adriai szexvideója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG HVG Hetilap

M. Richárd szerepe

A Borkai-szexvideó útja eddig ismeretlen részleteinek járt utána a HVG. A történet alvilágba vezető szálairól a hvg360-on közlünk részletes beszámolót. Ebből kiderül, hogy tavaly ősszel egy budapesti luxusszállodában egyeztetett a győri polgármester szexvideójának sorsáról mások mellett a Dózsa György úti halálos baleset miatt eljárás alatt álló M. Richárd, a Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval is jó kapcsolatot ápoló Tóth Csaba, valamint F. Gábor, aki később a felvételek miatt indított zsarolási ügy egyik gyanúsítottja lett. M. Richárd a találkozóra magával vitte azt a pendrive-ot is, ami még 2018 nyarán, házi őrizete alatt került hozzá. Ezen azokat az adriai orgián készült felvételeket tárolták, amelyek később Borkai Zsolt győri polgármester bukásához vezettek, és amit a tavalyi önkormányzati választások előtt egy, magát az ördög ügyvédjének nevező ismeretlen publikált az interneten. A felvételről a Fideszben is tudtak, ám azt hitték, a közvélemény elfogadja majd azt, hogy csak magánéleti botlásról volt szó. Az ügy ráirányította az ország figyelmét egy olyan társaságra, amely Győrben és környékén erős formális és informális hatalomra tett szert. Ennek a hatalmi erőközpontnak volt a meghatározó figurája Borkai és ügyvéd barátja, Rákosfalvy Zoltán.

Késnek az oltások Olaszországban

Késnek az oltások Olaszországban

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek