szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emiatt át kellett csoportosítani a munkatársakat, ami az addiktológiai osztályt is érinti.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Két nap alatt rendeztek be Covid-részleget a Nyírő Gyula kórházban - írja az Index, Kéri Szabolcsra, a kórház megbízott igazgatójára hivatkozva. A részleget kedden nyitották meg, és több munkatársat - nővéreket és orvosokat - vezényeltek át ide a belgyógyászati járóbeteg-szakellátásból és az addiktológiáról.

A lap egy olvasóra hivatkozva azt írta, hogy a Covid-részleg miatt bezárt a kórház addiktológiai osztálya, és hazaküldték hozzátartozóját. Az igazgató szerint egyetlen sürgős, azonnali orvosi beavatkozást igénylő beteget sem küldtek haza, és a járóbeteg-rendelés továbbra is üzemel az addiktológián.

A járványhelyzet miatti karantén már tavasszal csapást mért az addiktológiai ellátásra, akkor szakemberek arról beszéltek a hvg.hu-nak, hogy még nagyobb bajba kerülhetnek a függők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!